Afvallen

Vanuit mijn opleiding als gewichtsconsulent begeleidt ik mensen die willen afvallen volgens de richtlijnen van de Nederlandse Voedingsraad en het Voedingscentrum. Dat wil zeggen dat ik adviseer om gevarieerd te eten, waarbij de schijf van 5 een leidraad kan zijn. Deze richtlijnen combineer ik met uw persoonlijke leefstijl (werk, gezin, sociaal patroon) om zo tot een persoonlijk advies te komen. Belangrijk zijn echter ook uw gevoelens, emoties en vaste denkpatronen die het afvallen kunnen beïnvloeden.

Door gezonde en volwaardige voeding, zult u zich fitter voelen en meer energie krijgen. Dit moet voor u echter wel toe te passen zijn binnen uw gezin, zodat u niet met uitgebreide voedingslijsten moet werken of aparte potjes moet koken.

Door mijn opleidingen in de alternatieve zorg, ben ik op de hoogte van de alternatieve voedingsleer en kan ik u ook hiermee ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat u een andere kijk op voeding krijgt en makkelijker varieert.

Een structureel nieuw aangenomen eetpatroon, samen met voldoende lichaamsbeweging, helpt u op gewicht te komen en het gewicht vast te houden. Ik begeleid u naar een zo goed mogelijk resultaat, dat ook in de toekomst vol te houden is.